Kőbárány blogja

Hol kezdj el graffitizni?

Utcaművészek és érdeklődők figyelem! "Örök panorámás helyen, elfogadható minőségben", és több száz négyzetméteren  létesítettek szabadon festhető felületet olyan vállalkozó szellemű fiatalok számára, akikre immár nem hatnak a Photoshop varázslatrai, és akik előtt már nem létezik olyan WarCraft ami egy óránál tovább képes lenne a szobában tartani, viszont lelkükben megvan az alkotó ösztön és a feltűnési vágy. De hol akad lehetőség az effajta igények kiélésére? Természetesen a debreceni belváros (Kossuth tér, református templomkert) ad lehetőséget erre, ahol a festékes dobozzal és a plakátokkal érkezőket is egyenlő feltételekkel fogadják.



Ezzel a kedves gesztussal elöl jár a hajdúváros abban, hogy hazánk hányatott sorsú művészei végre méltó helyszínen élhessék meg alkotói szenvedélyüket. Akiket mindeddig a szűkös utcákon, sivár sikátorokban tépett a zord idő, miközben egyetlen szenvedélyének hódolt most végre fellélegezhet! Végre egy olyan megoldás született amely mindkét fél számára előnyökkel járhat. A vezetés örülhet hiszen ezáltal színesedik a városkép, a művészek pedig megkaphatják az áhított nagyobb nyilvánosságot. Debrecen mindig is "fontosnak" ítélte a street-kultúra erősítését (szemben megannyi magyar nagyvárossal) ezért ezúton is köszönjük nagylelkű gondoskodását.

Az ideiglenes piactér gördeszkapályává alakítása után 2010-ben újabb lépést tettek Debrecenben az utca-kultúra "felvirágoztatása" felé. Újabb eshetőség, ami magában hordozza egy lelkében egészségesebb és boldogabb ifjú nemzedék megszületését! Így tovább Debrecen!

0 megjegyzés:

Üzenőfal:

Zene olvasáshoz: (Didgeridoo dallamok)

Északkelet-Magyarország időjárása

Blogarchívum