Kőbárány blogja

Színezett keréktörők

Mi volt az első dolog ami eszembe jutott? Az hogy miért nem én találtam ki!?

Egy olyan "korszakalkotó" ötletről van szó ami kiemelten nagy segítségére lehetne a planéta népének, de  szűkebben (hogy keblünkre ölelhetőbb legyen a dolog) még nekünk a "vadkelet" népének is. Két olasz diák fejéből pattant ki az ötlet, akik szerint a jövő útjai olyanok lehetnének akár az emberi bőr. Képessé tennék őket arra, hogy ha az megsérül, akkor "valódi" sebek képződjenek a burkolatok felületén. Ezt úgy képzelik, hogy két réteg aszfalt közé egy színező puha réteget is beiktatnának ami a felső kopása esetén annak felszínére kerülne. Korántsem érdektelen problémára találhatták meg a jövő megoldását, mert a disznófürdetők nap mint nap emberek millióinak okoznak fejfájást a világ számos országában.

Végre egy használhatónak látszó módszer amivel javíthatnánk a pocsék állapotú utak összképén.
Balra látható az elképzelt változat, naná hogy jobbra a mindennapi

Véleményem szerint az ötlet mentené az autósokat a legtöbb kártól, merthogy elegendő távolságból kiverné szemüket az este még foszforeszkálni is képes leendő kátyútípus. Még a karbantartókon is jelentőset könnyítene. Egyetlen helikopterrel naponta kilométerek százait is átlehetne pásztázni, amikor egyedül a színre és a jegyzet ceruzára kellene ügyelni. Ja persze csak akkor ha akadna rendes kopter ilyesmire. Vagy egyáltalán bármi másra.


Pontosan úgy hiányoznak a világ közútkezelőinek nyakára az ilyen ötletek mint mókusnak az erdőtűz. Védekeznek is rendesen ellene hogy "ez túl drága és hogy csak hosszú idő alatt válhatna a burkolat jelentős része ilyen új típusúvá". Na kérem, ha van saját ötletük akkor szeretettel várjuk őket, a megvalósítást pedig még hamarabb. De ha nincs akkor itt van egy, amit bátran lehet egyszerűsíteni és olcsóbbá tenni.

forrás: Totalcar
0 megjegyzés:

Üzenőfal:

Zene olvasáshoz: (Didgeridoo dallamok)

Északkelet-Magyarország időjárása

Blogarchívum