Kőbárány blogja

A közös hang

Véleményem szerint egy ember legkerekebb gondolatai akkor születnek, amikor lelkének gondjai kis gombolyaggá gömbölyödnek, mert rögtön ezután már alig érezhetőek. Ilyenkor az ember már könnyen elzárhatja, majd hosszú időre kirekesztheti őket, mígnem egyedül csak a pozitív érzései maradnak vele.


Egy pihenni vágyó szellem minden lehetőséget megragad, ami gondolatait akár egy leheletnyivel frissebbé teheti. Ezek az alkalmak jobbára nem többek a pirosnál töltött egyetlen percnél, a pénztárnál kivárt tíznél, vagy az álomba szenderülést megelőzőknél. A legtöbb embernél ilyenek lehetnek a hétköznapok, éppen ezért meg kell próbálnunk minden adandó alkalmat megragadni annak érdekében, hogy ennél valamivel több időt szánhassunk magunkra.

Alkalom volt április 22. –a Föld napja. Egy megfelelő nap arra, hogy észrevegyük mennyire fontosak is lehetnek társas kötődéseink, azok a baráti beszélgetések amikben a legkönnyebben találhatunk önmagunkra. Ezen a napon a népszerű debreceni kerékpáros felvonulás lehetőséget adott arra, hogy egy nem hétköznapi módon lehessünk együtt barátainkkal vagy a család szeretett tagjaival.

A kritikus tömeg egy egyszerű, előremutató gondolatot hív elő a háttérből, ami a föld napján egyszerre aggódik a tiszta vízért, a friss levegőért, a gazdag földért, valamint természetesen a bringások jövőjéért. A föld napja, igazából az ember napja. Talán eljön annak is az ideje, amikor a rendezvénynek köszönhetően még többen fordítanak figyelmet a saját életüket építő gondolatokra. De ehhez, a figyelem felkeltéséhez háromezer bringás együttes hanga nem elég. Ennél sokkal több embernek kell lehetőséget látnia a tömegben.

Debrecenben nem három, nem tíz, de nem is ötvenezer olyan ember él, akinek életében alkalom lehet a kritikus tömeg. Egy nap, egy lehetőség hogy tegyünk valamit. A Hajdúság szívében kétszázezernél is több ember mozog és lélegezik egyszerre, akinek nem kellene nagy erőfeszítés tennie ahhoz, hogy végre kilépjen az otthonülő kritikus szerepéből, és a következő alkalommal maga legyen a KRITIKUS TÖMEG!
0 megjegyzés:

Üzenőfal:

Zene olvasáshoz: (Didgeridoo dallamok)

Északkelet-Magyarország időjárása

Blogarchívum