Kőbárány blogja

Római üzenet

Bajnai Gordon kormányfő pénteken Rómából haza üzent egészségügyi miniszterének: tegye egyszerűbbé az új influenzavírus oltási rendszerét, hogy annak aki be akarja magát oltatni, minél könnyebben lehetősége lehessen rá. A megoldás nem váratott sokáig magára. A szóba jöhető módszerek közül itt a legkiválóbb megoldás az ha közterületeken oltópontokat állítanak fel- állítja a minisztérium.

Országos járványról nem beszélhetünk, ettől függetlenül pánikhelyzet et élünk meg. Ezért vált szükségessé bölcs vezérünk távirányítása, amikor a megbetegedések száma ezt nem indokolná. Félünk, rettegünk a H1N1-től. Gondolkodnak felelősséggel vezetőink? Meglehet, de nem tekintem emberbaráti szeretetnek vagy a vezetői gondviselés bizonyítékának az eseményeket. Inkább a gyógyszerlobbi áldatlan ügyeskedésének és a pánikhelyzet kihasználásának. Nem árulják el valójában mi fenyeget az ukránoknál. Nem tudjuk pontosan hány beteggel is számolnak odaát. Mesterségesen gátolják az információ áramlását és tartják Európát kétségek között. Az ügyeskedők pedig kiváló ütőkártyát biztosíthatnak ezzel maguknak. Ukrajna új ideiglenes feladatott kapott a "nyugat és a kelet ütközőzónája" cím mellé.
Pénteken a miniszterelnök XVI. Benedek színe elé lépett a Vatikánban. Természetesen remek dolog, hogy egy nagy tekintélyű és bölcs embertől is van lehetősége tanácsot meghallgatni átmeneti vezetőnknek (még akkor is amikor a gyakorlatban csak steril dolgokról esett szó). Kétely nélkül ürülnénk ennek a találkozásnak ha azt nem előzte volna meg egy 55 ezer eurós segélycsomag folyósítása melyet templomrestaurálásra fordítanak és ami egyben belépőjegynek látszik a Pápai rezidenciájába.


1 megjegyzés:

Oltópontok létesülnek az országban, rövid időn belül minden kistérségi központban létesülhet egy. Az oltást ingyenesre ígérik.



Üzenőfal:

Zene olvasáshoz: (Didgeridoo dallamok)

Északkelet-Magyarország időjárása

Blogarchívum