Kőbárány blogja

A McDonald's logó új lehetőségei

Európában a jómódú németek jogosan sorolhatóak azon társadalmak közé, akik élhető sznobságukat a lehető legváltozatosabban képesek megélni. Nem szabad azonban mindezt irigyelni tőlük hiszen számos "kényelmetlen feladattal" jár azzal együtt, hogy mindennapjaikat folyamatosan a kívánt színvonalon tarthassák.

Annak érdekében, hogy a nemzetközi -Ki a nagyobb jótevő?- képzeletbeli versenyen sikeresen helytálljanak, muszáj rendszeresen valami újjal és meglepővel előállni. A hagyományos témakörök mint a "harcoljunk a globális felmelegedés ellen", "menjünk biciklivel munkába" vagy a "közlekedjünk energiatakarékos járgánnyal" már nem váltják ki a kellő megbecsülést a (mindig szerény) versenyzők számára. De hol keresendő az újabb ötlet, a leendő küldetés?

Nem kell félteni szőke barátainkat mert képesek megoldani ezt a problémát is. Tudniillik megvan a kellő befolyásuk ahhoz hogy bármikor felkeressenek egy üzlethálózatot és bátran kitálalhatják legújabb ötleteiket.

Mindannyiunk szíve csücskének számítanak a gyorsétkezdék láncolatai, melyek elsőrangú teret kínálnak az igényes elméletek reklámozására. Most elővették a McDonald's-ot és meggyőzték arról, hogy ha logójának színét megváltoztatják azzal hatalmas jót tesznek az emberiségnek. Ennek fényében  a jövőben az összes német étteremben egyformán zöldre változik az "arany M" mögötti háttér. Azok pedig rögtön bele is mentek a buliba, mert ettől az eddiginél is több szimpatizáns vendéget lesznek képesek becsalogatni. A hivatalos magyarázat szerint persze ezzel is csak a környezetvédelem melletti elhivatottságát szimbolizálja majd a gyorsétterem óriás.

Lehet egy logó piros vagy akár zöld is egyre megy. Az említett vállalkozás nem tesz mást úgysem annál, mint hogy a lusta életmódra és a fogyasztás művészetének gyakorlására buzdítja a fogyasztókat. Erre nincs szükségünk! Az emberek tekintetét sokkal inkább tájékoztató írásokra, mintsem fényezett "M" betűkre kellene irányítani. 

1 megjegyzés:

A McDonald’s új logójában a korábbi nemzetközi hírekkel ellentétben - nem a környezetvédelmi törekvéseket jelzik, hanem a természetesség felé való elmozdulást. "Tehát ezt hidd el!"



Üzenőfal:

Zene olvasáshoz: (Didgeridoo dallamok)

Északkelet-Magyarország időjárása

Blogarchívum