Kőbárány blogja

Viharral érkezett

Végre eljött az ideje egy "kis" esőzésnek. Mennyire jó is ez! Immár hónapok óta nem láthattuk tükörképünket az utcán meredten bámulni és bár hiába járunk az ősz közepén még egyszer sem kellett igazán meleg ruhadarabokat magunkra aggatni. Valljuk be ilyenkor már sokan könnyített lelkiismerettel dőlnek hanyatt a meccsnek vagy a Született feleségeknek.

Úgy tűnik a hideg tartósan itt marad a nyakunkon. Szükségtelen tehát aggódnunk amiatt, hogy hiba volt fellélegezni és ezentúl egy kicsit szabadabbra engedni mohó étvágyunkat. A rövid nyári kelmék idénye lejárt, innentől már kis szerencsével nem fog kilógni a szezon után gyorsan visszaragasztott kis galádság. Igen az *ismerős kis ZSÍRpárnákra gondolok. Ennyit az őszi időjárás kellemes oldaláról, jöjjön valami lehangolóbb.

Az erős szelek udvarias beköszönését követően sajnos egymást érik a szirénázó tűzoltók. A mentő is többször belekezd harsány énekébe, neki örülünk a legkevésbé. Bizony nem könnyíti eljáró segítőink dolgát a viharos idő esetén lelassuló forgalom és fokozódó emberi agresszió sem. Sajnos hosszúra nyúlik az átlag sofőrök reakció ideje és lassú az alkalmazkodó képessége. Ezt tetőzi hajlamunk a kényelmességre, hiszen ha a szokásokon alapuló vezetésünkben beáll valamilyen változás, az máris szakítja a cérnát. Ezen legkönnyebben segíteni a probléma felismerésével lehet. Ha esik az eső, csúszik az út, netán nem látunk ki rendesen a szélvédőn fő a türelem! Ha ez mégsem működik hát nem kell csodálkozni a menetrendszerű fennakadáson amiket a váratlan viharok vagy hóesés szokott okozni. Persze más-más felállással szembesülünk attól függően, hogy egy meleg szobában elmélkedünk az utcai forgatagról vagy pedig mi magunk is része vagyunk annak. Pattanjunk hát autóba rögtön, vezessünk le néhány kört és lássuk igaz-e a feltétezés! Csak vacsorára érjen haza mindenki időben...                                                                                                                                                                                            
*Kinek nem inge, ne vegye magára.

0 megjegyzés:

Üzenőfal:

Zene olvasáshoz: (Didgeridoo dallamok)

Északkelet-Magyarország időjárása

Blogarchívum