Kőbárány blogja

A Piac kínálata

Címkék: ,
Debrecenben egymást érik a vendéglátók, melyek közül a legkedveltebbek a teraszos helyek közül kerülnek ki. Főleg a Piac utca bővelkedik a nyaranta oly kedvelt, stílusos kávézókban. Ezekre jellemző leginkább a szabadtéri részben fedett teraszok. Ezeket a hangulatos helyeket szívesen látogatom magam is. Szeretem mert csak úgy, hétköznap is –különösebb apropó nélkül- bátran ki lehet ülni, ha aznap éppen bankot robbantottál.



Némelyik már évek óta a Cívisek szolgálatában áll, mások most zárják első zsíros szezonjukat, a legfiatalabbak pedig jelenleg is szárnyaikat bontogatják. Ilyen a Gusta Cafe is ami a korábbi OTP bank fiók helyén várja majd leendő fejős teheneit.

Az új kávézót történetesen a Saxophone szomszédságában helyezték el nem kis meglepetésre. Hacsak az utóbbi tulajdonosának nincs benne a keze az új üzletben, akkor érdekes felállásnak lehetünk tanúi a közeljövőben. A Gusta nemcsak kávézó hanem élelmiszer üzletként is funkcionál a jövőben. Ugyan profilja némileg eltér a Szaxitól, mégis akadhat félnivalója a régi riválisnak. Az ifjú titán az újdonság erejével bizony nem egy bálnát elszipkázhat a többi versenyzőtől is. Mi vendégek csak örülhetünk a bővülő kínálatnak és a fokozódó versenyhelyzetnek. Tiszteletet érdemel a Gusta bátorságáért, sok sikert kívánok neki a prérin.


Hogy mennyire lesz sikeres? Nos, ezt már bizonyára előre eldöntötték a városházán. Dőljünk hát nyugodtan hátra és élvezzük önfeledten a P utca modern "Kofái" nyújtotta kávé és sütemény különlegességek tárházát. Kapitalizmus, te csodás...

2 megjegyzés:

kíváncsian várjuk. sajnos ezek a kávézók igen drágák, ahogy te is írtad, nem feltétlenül éri meg kiülni, pedig igen kellemes pillanatok azok, amelyeket így tölthetünk el. meglepő, hogy a gusta kávézót csinál, holott szuper és hipermarketként kezdte. a hely"választás"ért nem jár szerintem pluszpont, ha tehette volna az egység, akkor biztos más helyet választ, nem az említett kávézó mellette üzletet. ez volt szabad. mert gazdasági válság ide vagy oda, a piac utcán még mindig nem vesztegetik el a helyeket a boltok, ha kínkeservesen is, de ragaszkodnak a helyhez, amíg tudnak.


A Bika melletti régi Gara kávézót (most kiadó helyiség)biztosan szívesebben választották volna...



Üzenőfal:

Zene olvasáshoz: (Didgeridoo dallamok)

Északkelet-Magyarország időjárása

Blogarchívum