Kőbárány blogja

Plazulás II.

Címkék: , ,
Debrecenben napjainkban virágzik a vásárlásra épülő pláza kultúra. A jelenlegi két működő szolgáltató mellé már építik a harmadikat (Apollo Superior), illetve a negyedik is engedélyeztetés alatt áll.

Többször szóba került már a blogon, hogy valóban szükségünk van ennyi üzletre? Ezt nem az adófizetők döntik el, de annyi biztosnak tűnik hogy lassacskán több parkoló hely épül már, mint ahány autó egy nap megfordul a belvárosban.

Nagy a teher a Fórumban ha a parkolóházról van szó. Hogy azt népszerűsítsék, nemrég új akcióba lendült a vezetőség. A korábbitól eltérően most az első két óra parkolás ingyenes, valamint áttértek a fél órás díjszabásra. Jelentős "létszám" javulást várnak az akciótól. Nem ok nélkül kedveskednek, hiszen ha a nem megy a parkolóház akkor gyakorlatilag az épület szíve bénul meg.

Ez megy nagyban. Persze próbálkoznak az üzletek is a jól bevált kirakati optikai trükk(ök) még ma is megtalálható(ak).


Vagy az elektronikai bolt játék és játékkonzol népszerűsítő műveletei. A legutóbbi ködösítő hadművelet a játék szoftverekre hajlamos érdeklődők megfogására irányult. Nyolc konzolt telepítettek a kaszák mellé.


Nyomkodja, pörgeti, rugdossa, forgatja, nyalogatja minden arra járó szögletes önérzetű. Persze mindezt az őrök szigorú felügyelete alatt teheti csak az ember. A mindent látó őrszemek munkája oly sokoldalú hogy szinte már gömb. Izgatottan várjuk a plázák legújabb (Danny Blue fedőnevű gay boy-t szégyenítő) szemfényvesztéseit.

5 megjegyzés:

A kirakatos képhez: Ez simán a vevő félrevezetése! Fogyasztóvédelem! Helló, mi?


Megtévesztés, igen. De a valós ár van kiírva. Ez ahhoz hasonló mint amit a régi városháza melletti öltöny üzlet kirakatában látni. Hatalmas betűkkel van kiírva MINDEN FÉLÁRON! A bal felső sarokban pedig egészen kicsivel kiegészítés: nem minden... Nem korrekt dolog, de a szerződések és tv reklámok apró betűihez hasonlóan szabad ilyen módon játszani a karakterekkel.


Jah igen, most nézem, kicsi a nullaXD már azt hittem euró:D elég szánalmas húzás... am jó ha van parkolóház, csak mindegyik fizetős.. a magyar meg nem szeret fizetni. itt a hiba. és egyébként is bizalmatlanok az emberek a parkolóházakkal, a sorompó rossz beidegződés.


Sorompó... :) Amúgy a parkolóházban a kikapott parkolójegyre rányomják a rendszámot is. A Fórumban láttam először ilyet. Nagy az óvatosság.


Nagyon erdekes, koszonom



Üzenőfal:

Zene olvasáshoz: (Didgeridoo dallamok)

Északkelet-Magyarország időjárása

Blogarchívum